HJÆLP OS MED AT FLYTTE LAGER - SPAR 25% PÅ MANGE AF VORES VARER

Jordbærkager

Opskrift til lækker små Jordbærkager 

Ingredienser til 8-10 små kager 

Mørdej 

150 g hvedemel 

100 g smør 

50 g flormelis 

1 æg 

 

Mazarindej

150 g bage marcipan 

150 g sukker 

100 g smør 

2 æg 

50 g mel 

 

Vaniljecreme 

2 æg 

50 g maizena 

1/2 vaniljestang 

5 dl sødmælk 

75 g sukker 

I dl piskefløde 

500 g friske jordbær 

100 g mørk chokolade 

 

Tilberedning 

Mørdej: Smør smuldres i melet. Kom flormelis og æg og ælt det hele sammen så dejen ikke har klumper. mørdejen i køleskabet og lad den køle i 1 time før brug. 

Mazarindej: Bland marcipan og sukker og rør det .t godt sammen. Tilsæt blødt smør lidt ad gangen. Kom æggene i et ad gangen under omrøring. Rør til sidst melet i. 

 

Vaniljecreme: Pisk æg og maizena sammen i en tykbundet gryde. Skrab korn fra vaniljestangen fri og ilsæt sammen med sødmælk og sukker. Kog op i ca. minut under konstant omrøring. Når cremen er fast ages den af varmen. Lad den køle helt ned. 

 

Tag 8-10 små forme evt. silikoneformen fra de Buyer. Rul mørdejen ud og beklæd formene med den så den går til formenes kant. Kom derefter mazarindejen i så den går til kant. Bag kagerne i ovnen på 180 grader i ca. 15 min. Tag kagerne ud og lad dem køle af, og tag dem ud af formene. 

 

Smelt den mørke chokolade og pensl kagernes top. Pisk fløden til vaniljecremen stiv og vend den forsigtigtigt i den kolde vaniljecreme. Læg vaniljecreme på toppen af alle kagerne så de danner en lille top. Rens jordbærernene og skær dem i halve. Pynt kagerne med jordbær og server umiddelbart efter.