HJÆLP OS MED AT FLYTTE LAGER - SPAR 25% PÅ MANGE AF VORES VARER

Guide: Hvilken kniv skal du vælge?

Oprettet d.

Guide: Hvilken kniv skal du vælge?

Guide: Hvilken kniv skal du vælge

Kokkekniv:

Kokkeknive

Kendetegn:

Kokkekniven kendes på den brede og stive klinge, som går ud i en spids.

Anvendelse:

Kokkekniven er den mest anvendelige kniv, da den kan bruges til stort set alle madvarer. Den kan fås i mange forskellige længder, så den er egnet til forskellige formål. Den skarpe klinge gør den anvendelig til alt fra grøntsager og frugter til kød. Knivbladet er skarpt, men også en smule fleksibel, hvilket gør, at den kan bruges til mange forskellige formål uden at kniven tager skade.

Brødkniv:

Brødknive

Kendetegn:

Brødkniven har et langt og skarpt knivblad, som har tænder. En brødkniv har som regel et 15-22 centimeter langt blad.

Anvendelse:

Brødkniven bruges til at skære i brød, men kan også bruges til andre formål. De skarpe tænder gør det muligt at komme igennem rugbrød, flutes, hjemmebagte boller og andre brødtyper. Da brødkniven har skarpe tænder, kan den også bruges til at skære tomater, hakke nødder eller chokolade.

Urtekniv:

Urteknive

Kendetegn:

Kniven har et kort skaft, som ligger godt i hånden, samt et skarpt blad.

Anvendelse:

Urtekniven bruges til små grøntsager, som nemt kan skæres ud uden et skærebræt. For eksempel champion, radisser og tomater.

Grøntsagskniv:

Grøntsagsknive

Kendetegn:

Grøntsagskniven minder om urtekniven, forskellen er at grøntsagskniven ofte har et længere skaft og bredere skæreblad.

Anvendelse:

Grøntsagskniven bruges modsat urtekniven, til større og hårdere grøntsager, for eksempel en gulerod. Denne kniv er skarp, og kan nemt skære gulerødder og lignede grøntsager.

Santoku knive:

Santoku knive

Kendetegn:

Santoku kniven er en asiatisk kniv. Den kendes på det brede knivblad, som forsætter ud i spidsen. Derudover har kniven ovale fordybninger i knivbladet.

Anvendelse:

Santoku kniven kan bruges til forskellige formål. Oftest bruges den til at snitte og hakke med, det kan for eksempel være kød, fisk og grøntsager. Grundet det høje knivblad kan man støtte den mod knoerne, hvilket giver god kontrol over kniven. De ovale fordybninger i kniven gør at madvarer let slipper kniven.

Filetknive:

Filetknive

Kendetegn:

Kniven har et langt, smalt og fleksibelt knivblad. Knivblandet har ofte en længde på 16 til 24 centimeter.

Anvendelse:

Filetkniven bruges til filetering af fisk og kød. Kniven undgår at skære fiskeben over, da knivbladet er fleksibelt, men blot glider henover benene. Kniven kan også bruges til at skære grøntsager og frugter. Det fleksible knivblad, gør det nemt at styre kniven og kan dermed lave nogle fine grøntsager og frugter.

Børneknive:

Børneknive

Kendetegn:

Knivene har takker som brødkniven, men ikke lige så skarp. Knivene har en god størrelse som passer til børn.

Anvendelse:

Universalkniv, som kan bruges til alle opgaver. Super godt alternativ, hvis man ønsker at inddrage børn i madlavningen.

 

 

Vedligeholdelse og opbevaring af knive:

For at vedligeholde knivenes skarphed anbefaledes det at bruge et strygestål eller knivslipper.

Derudover er det en god ide at opbevare sine knive i en knivblok, da de sikkert står i knivblokken hvor man ikke kan skære sig på dem. Knivblokke kan skilles ad og kan nemt gøres rene.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar