Behandling af de Buyer pander

Oprettet d.

Behandling af de Buyer pander

De Buyer Pander 

De Buyer har produceret koge- og stegeudstyr til restauranter og storkøkkener siden 1830, og har siden 2001 også haft et sortiment til de mange private køkkenentusiaster. Din nye pande har ikke belægning, som kan skades. Og er den er fuldstændig fri for PFOA og PTFE.

Et helt igennem genanvendeligt produkt.

Derfor er en pladejernspande særlig god

Når pladejernspander når temperaturer over 140 grader, forsegler jernet madens overflade, hvilket resulterer i en karamellisering af de naturlige safter – the Maillard reaction. Den dannede skorpe forhindrer kødsaften i at fordampe. Maden bliver brun og sprød på overfladen, og mør og blød i midten. Perfekt til at stege kød, lave sprøde pandekager eller smagfulde omeletter.

 

Vigtigt at vide om varmekilder

De Buyers pander tåler meget høj varme og kan bruges på alle varmekilder, også induktion. Jern er et meget varmeabsorberende materiale. Derfor skal du alltid varme din pande langsomt op, da du ellers risikerer at jernet slår sig.

- Vælg en moderat temperatur (fx. Halv styrke af blussets maksimale styrke i ca. 2 min)

- Brug aldrig komfurets ”Boost” eller ”Power”

- Overophed ikke panden, når den er tom

 

Før første brug

Rengør panden i meget varmt vand uden opvaskemiddel. Specielt Mineral B Element® skal vaskes godt for at fjerne overskydende bivoks. Derefter vil der kun være et meget tyndt lag voks tilbage, som sikrer en bedre seasoning. Til sidst tørres panden af med et stykke tørt køkkenrulle.

 

Seasoning / vedligehold

Hæld 1-2 spsk med olie på panden og varm op på middel varme i et par minutter. Smid derefter olien ud og tør panden let med køkkenrulle. Panden skal stadig være fedtet af olien. Stil panden tilbage på det varme komfur i 1-2 minutter( ryger). Samme proces kan udføres i din ovn. Jo mere panden bruges, desto bedre bliver den. Panden vil blive helt mørk ved brug. Se billederne nedenfor.

Du vil opleve, at din pande kræver mindre og mindre fedtstof i takt med, at den bliver brugt                           

                              

Ny pande   Brugt pande

 

Almindelig brug

Varm lidt fedtstof på panden på middel varme. Når panden er godt varm, forsegles maden i ca. 45 sekunder på hver side, før varmen reduceres og maden steges færdig. Lad ikke måltidet stå i panden efter tilberedning.

 

Håndtagene er lakerede for at sikre enkel og hygienisk rengøring og en robusthed,  så de uden problemer tåler at blive sat i ovnen op til max 230 grader. Alle typer af redskaber – også metalredskaber – kan benyttes sammen med De Buyers pander.

Rengøring af stegepanden

Vask panden med meget varmt vand og en svamp. Undgå opvaskemiddel. Oliér panden med lidt madolie på et stykke køkkenrulle, og stil den tørt.

Af og til kan din pande trænge til lidt ekstra rengøring. Det gør du ved at hælde køkkensalt op i panden og varme panden igennem i 1-2 minutter. Hæld varmt vand på imens den står på blusset, blandingen koger op og løsner evt. madrester og lugt. Panden tørres efter til sidst med køkkenrulle som ved almindelig brug.

 

OBS

Lad aldrig panden stå i blød. Kom aldrig stegepanden i opvaskemaskinen.

Hvis disse forbehold ikke tages, risikerer du, at stegepanden ruster. Hvis der alligevel skulle komme rust på din pande, fjernes det let  ved at skrubbe stegepanden med en hård svamp/ståluld. Husk oliebehandling bagefter.    

        

Tilberedning af syreholdig mad – tomater, hvidvin, citrus osv. – kan ændre seasoningen (viser sig som hvide pletter). Hvis det sker, skal panden genbehandles som beskrevet under seasoning/vedligehold.

 

Hvis der kommer spor af bivoks på dit komfur ved brug af Mineral B Element ®, fjernes det let med køkkenrulle, når komfuret er varmt.

Se evt. Demonstrationsvideo på www.debuyer.com

 

 

 

 

 


Kommentar(er) 12

 • Charlotte
  Charlotte

  Hej, inden jeg tog min de buyer pande i brug forberedte jeg den ved at varme den op og hælde lidt olie på som så skulle brænde ind, jeg ved ikke om jeg kom for meget olie på men efter er der kommet hårde skjolder af olie som jeg ikke kan få væk, heller ikke med kogende vand og spartel. Må jeg bruge sæbe til at fjerne det? Charlotte

  Svar

 • Pia
  Pia

  Hej Jeg har en de buyer pande. Hvis den står bare 15-20 min efter vask - og samtidig er fugtig - ser det ud som om, der kommer rustpletter på. Kan det være rigtigt?

  Svar

  • Kundeservice
   Kundeservice

   som kommentar til af Pia

   Hej, Ja, det kan være rigtigt, at din De Buyer pande kan vise rustpletter, hvis den efterlades fugtig i bare 15-20 minutter efter vask. De Buyer pander er normalt lavet af carbonstål eller jern, og disse materialer er følsomme over for rust, især når de er udsat for fugtighed. For at undgå rustpletter på din De Buyer pande bør du følge disse trin: Tør panden straks efter vask: Efter vask skal du sørge for at tørre panden grundigt med en tør klud eller et håndklæde. Dette fjerner eventuel overskydende fugtighed, der kan forårsage rust. Sæsoner panden: Efter hver vask er det en god idé at sæsonere panden igen. Påfør et tyndt lag af vegetabilsk olie på pandens overflade og opvarm den forsigtigt. Dette hjælper med at opbygge og vedligeholde en beskyttende olielag, der forhindrer rust. Opbevar panden korrekt: Opbevar din De Buyer pande på et tørt sted, helst et sted med lav luftfugtighed. Du kan også placere et stykke papirhåndklæde eller køkkenhåndklæde mellem panden og de øvrige redskaber i din køkkenskuffe for at forhindre fugt fra at komme i kontakt med panden. Hvis du allerede har fået rustpletter på din pande, kan du prøve at fjerne dem ved forsigtigt at skrubbe dem med en ståluldssvamp eller en blanding af salt og vegetabilsk olie. Efter fjernelsen af rustpletter skal du re-sæsonere panden som beskrevet ovenfor for at forhindre yderligere rust. Husk, at vedligeholdelse og sæsonering er vigtige trin for at holde din De Buyer pande i god stand og forhindre rustdannelse. Med den rette pleje kan du nyde at bruge din pande i mange år.

   Svar

 • Ditte Frost
  Ditte Frost

  Hej. Jeg har en af de helt små carbon pander ., den det anbefales t blinis og lign… kan denne komme i ovnen ? Læste noget om at pga rustbehandling på håndtaget kan den max klare ti minutter i ovnen ? Men et det mest af hensyn til udseende og ikk så meget ift, at panden går i stykker af det ? Mvh Ditte.

  Svar

 • Dorte Simonsen
  Dorte Simonsen

  Hvad skal man gøre med en pande hvor maden stadig klistrer til bunden, selv efter flere behandlinger ?

  Svar

  • Thomas Sten
   Thomas Sten

   som kommentar til af Dorte Simonsen

   Hej, Jeg har en Carbon pande, som jeg har lavet seasoning på efter guide. Jeg havde vasket den oprindelig tynde lag beskyttelse af, tørret den godt, varmet over lav varme, givet tyndt lag vindruekerneolie og aftørret, varmet i ovnen i en time, kølet langsomt ned. Men første gang jeg tog den i brug, satte maden sig fast. Når jeg så vaskede den røg seasoning af de steder, som brændte på. Har vasket den og startet forfra med seasoning. Men den har fået et lidt plettet, ikke så pænt udseende og har prøvet at bruge den igen, men det gentager sig med at sidde fast og seasoning ryger af. Hvad kan jeg gøre? Mvh Thomas

   Svar

  • Kundeservice
   Kundeservice

   som kommentar til af Dorte Simonsen

   Hej, Det kan være frustrerende, når din pande stadig klæber, selv efter gentagne behandlinger. Her er nogle skridt og tip, du kan overveje for at forbedre pandens non-stick-egenskaber: Gen-sæsonér panden: Det kan være nødvendigt at gentage sæsoneringsprocessen flere gange for at opbygge en stærkere non-stick-patina. Sørg for at påføre et meget tyndt lag af olie og derefter fjerne overskydende olie med en ren klud eller papirhåndklæde, før du opvarmer panden i ovnen. Brug den rigtige olie: Prøv at bruge olietyper med høj rygepunkt som rapsolie, solsikkeolie eller druekerneolie til at sæsonere din pande. Disse olier tåler høj varme og hjælper med at opbygge en stærkere non-stick-belægning. Varm panden korrekt op: Når du tilbereder mad, skal du sørge for at forvarme din pande til den rette temperatur, inden du tilsætter maden. Dette hjælper med at forhindre, at maden klæber fast. Brug en medium til lav varmeindstilling, da høj varme kan beskadige den non-stick-belægning over tid. Brug mindre olie: Selvom det kan være fristende at bruge meget olie for at forhindre klæbning, kan det faktisk have modsat effekt. Brug kun en lille mængde olie eller fedtstof, når du tilbereder mad, da for meget olie kan bidrage til klæbning. Vælg de rigtige redskaber: Brug træ- eller silikonekøkkenredskaber i stedet for metalredskaber, da de kan ridse non-stick-belægningen. Undgå mad, der klæber: Nogle fødevarer har en tendens til at klæbe mere end andre. Prøv at undgå f.eks. æg eller fisk i begyndelsen, da de kan være særligt krævende for non-stick-belægningen. Efterhånden som panden forbedrer sin non-stick-egenskab, kan du gradvist introducere mere klæbrige fødevarer. Kontrollér tilstanden: Hvis din pande er blevet ridset eller beskadiget, kan det være årsagen til, at maden klæber. I så fald kan det være nødvendigt at udskifte panden. Husk, at opbygning af en stærk non-stick-belægning tager tid og tålmodighed. Ved at følge disse tips og være konsekvent i din vedligeholdelse af panden burde du kunne forbedre dens non-stick-egenskaber over tid.

   Svar

 • Jane
  Jane

  Hej Jeg har to helt nye jernpander, hvor det bivoks ikke er gået helt af ved første behandling og har nu ikke turde bruge dem. Hvad kan jeg gøre for at det går helt af? Mvh Jane

  Svar

  • Kundeservice
   Kundeservice

   som kommentar til af Jane

   Hej Jane, Det er helt normalt, at det bivoksbelægning på nye jernpander ikke går helt af ved første behandling. Her er nogle trin, du kan følge for at hjælpe med at fjerne det resterende bivoks og forberede dine jernpander til brug: Vask panden grundigt: Start med at vaske panden grundigt med varmt sæbevand og en børste eller en svamp. Dette vil fjerne eventuelle støv, snavs og overskydende bivoks. Sæt panden i ovnen: Placer panden i din ovn med bunden opad og tænd ovnen på omkring 200-250 grader Celsius (392-482 grader Fahrenheit). Dette vil hjælpe med at smelte og fjerne det resterende bivoksbelægning. Lad panden køle af: Efter at have opvarmet panden i ovnen i cirka en time, sluk ovnen og lad panden køle af i ovnen. Dette kan tage et par timer. Når panden er kølet af, skulle det meste af bivoksen være blevet fjernet. Gentag om nødvendigt: Hvis der stadig er rester af bivoksbelægning på panden, kan du gentage trin 2 og 3, indtil panden er helt ren. Gen-sæson panden: Når bivoksen er blevet fjernet, er det vigtigt at gen-sæsonere panden. Dette indebærer at påføre et tyndt lag vegetabilsk olie på pandens overflade og opvarme den i ovnen igen i en kort periode. Dette vil genoprette pandens naturlige anti-stick-egenskaber. Husk at undgå at bruge sæbe eller opvaskemiddel på din jernpande efter denne procedure, da det kan fjerne den nydannede patina. I stedet skal du blot skylle panden med varmt vand og tørre den grundigt efter brug. Med tiden og brug vil din jernpande udvikle en naturlig patina, der gør den mere og mere non-stick, så du kan nyde at lave lækre retter uden problemer. Held og lykke med din pande, og jeg håber, at dette hjælper!

   Svar

 • Holger Nielsen
  Holger Nielsen

  Panden er ligesom blevet lidt rund i bunden - dvs. når den bliver varm. Hvad har jeg gjort forkert? Kan jeg gøre noget ved det? Venlig hilsen holger

  Svar

  • Kundeservice
   Kundeservice

   som kommentar til af Holger Nielsen

   Det er fordi at panden er blevet varmet for hurtigt op. Når man varmer pander op, så burde man give den et par minutter på halv varme inden at man giver den fuld varme, på den måde undgår man at den slår sig.

   Svar

 • Joan Ibsen
  Joan Ibsen https://www.nicebuy.dk/blog/2-behandling-af-de-buyer-pander/

  Min pande har en lille gummidut med De Buyer logoet på skaftet. Kan den tåle at komme i en 230 grader varm ovn eller, .....? Mvh Joan

   

   

  Hej Joan

   

  Ja den kan godt tåle at komme i ovnen da den er lavet af silikone.

   

  Med venlig hilsen

   

   

  Nicebuy.dk

  Svar

Skriv din kommentar