Behandling af de Buyer pander

Oprettet d.

Behandling af de Buyer pander

De Buyer Pander 

De Buyer har produceret koge- og stegeudstyr til restauranter og storkøkkener siden 1830, og har siden 2001 også haft et sortiment til de mange private køkkenentusiaster. Din nye pande har ikke belægning, som kan skades. Og er den er fuldstændig fri for PFOA og PTFE.

Et helt igennem genanvendeligt produkt.

Derfor er en pladejernspande særlig god

Når pladejernspander når temperaturer over 140 grader, forsegler jernet madens overflade, hvilket resulterer i en karamellisering af de naturlige safter – the Maillard reaction. Den dannede skorpe forhindrer kødsaften i at fordampe. Maden bliver brun og sprød på overfladen, og mør og blød i midten. Perfekt til at stege kød, lave sprøde pandekager eller smagfulde omeletter.

 

Vigtigt at vide om varmekilder

De Buyers pander tåler meget høj varme og kan bruges på alle varmekilder, også induktion. Jern er et meget varmeabsorberende materiale. Derfor skal du alltid varme din pande langsomt op, da du ellers risikerer at jernet slår sig.

- Vælg en moderat temperatur (fx. Halv styrke af blussets maksimale styrke i ca. 2 min)

- Brug aldrig komfurets ”Boost” eller ”Power”

- Overophed ikke panden, når den er tom

 

Før første brug

Rengør panden i meget varmt vand uden opvaskemiddel. Specielt Mineral B Element® skal vaskes godt for at fjerne overskydende bivoks. Derefter vil der kun være et meget tyndt lag voks tilbage, som sikrer en bedre seasoning. Til sidst tørres panden af med et stykke tørt køkkenrulle.

 

Seasoning / vedligehold

Hæld 1-2 spsk med olie på panden og varm op på middel varme i et par minutter. Smid derefter olien ud og tør panden let med køkkenrulle. Panden skal stadig være fedtet af olien. Stil panden tilbage på det varme komfur i 1-2 minutter( ryger). Samme proces kan udføres i din ovn. Jo mere panden bruges, desto bedre bliver den. Panden vil blive helt mørk ved brug. Se billederne nedenfor.

Du vil opleve, at din pande kræver mindre og mindre fedtstof i takt med, at den bliver brugt                           

                              

Ny pande   Brugt pande

 

Almindelig brug

Varm lidt fedtstof på panden på middel varme. Når panden er godt varm, forsegles maden i ca. 45 sekunder på hver side, før varmen reduceres og maden steges færdig. Lad ikke måltidet stå i panden efter tilberedning.

 

Håndtagene er lakerede for at sikre enkel og hygienisk rengøring og en robusthed,  så de uden problemer tåler at blive sat i ovnen op til max 230 grader. Alle typer af redskaber – også metalredskaber – kan benyttes sammen med De Buyers pander.

Rengøring af stegepanden

Vask panden med meget varmt vand og en svamp. Undgå opvaskemiddel. Oliér panden med lidt madolie på et stykke køkkenrulle, og stil den tørt.

Af og til kan din pande trænge til lidt ekstra rengøring. Det gør du ved at hælde køkkensalt op i panden og varme panden igennem i 1-2 minutter. Hæld varmt vand på imens den står på blusset, blandingen koger op og løsner evt. madrester og lugt. Panden tørres efter til sidst med køkkenrulle som ved almindelig brug.

 

OBS

Lad aldrig panden stå i blød. Kom aldrig stegepanden i opvaskemaskinen.

Hvis disse forbehold ikke tages, risikerer du, at stegepanden ruster. Hvis der alligevel skulle komme rust på din pande, fjernes det let  ved at skrubbe stegepanden med en hård svamp/ståluld. Husk oliebehandling bagefter.    

        

Tilberedning af syreholdig mad – tomater, hvidvin, citrus osv. – kan ændre seasoningen (viser sig som hvide pletter). Hvis det sker, skal panden genbehandles som beskrevet under seasoning/vedligehold.

 

Hvis der kommer spor af bivoks på dit komfur ved brug af Mineral B Element ®, fjernes det let med køkkenrulle, når komfuret er varmt.

Se evt. Demonstrationsvideo på www.debuyer.com

 

 

 

 

 


Kommentar(er) 4

 • Dorte Simonsen
  Dorte Simonsen

  Hvad skal man gøre med en pande hvor maden stadig klistrer til bunden, selv efter flere behandlinger ?

  Svar

 • Jane
  Jane

  Hej Jeg har to helt nye jernpander, hvor det bivoks ikke er gået helt af ved første behandling og har nu ikke turde bruge dem. Hvad kan jeg gøre for at det går helt af? Mvh Jane

  Svar

 • Holger Nielsen
  Holger Nielsen

  Panden er ligesom blevet lidt rund i bunden - dvs. når den bliver varm. Hvad har jeg gjort forkert? Kan jeg gøre noget ved det? Venlig hilsen holger

  Svar

 • Joan Ibsen
  Joan Ibsen https://www.nicebuy.dk/blog/2-behandling-af-de-buyer-pander/

  Min pande har en lille gummidut med De Buyer logoet på skaftet. Kan den tåle at komme i en 230 grader varm ovn eller, .....? Mvh Joan

   

   

  Hej Joan

   

  Ja den kan godt tåle at komme i ovnen da den er lavet af silikone.

   

  Med venlig hilsen

   

   

  Nicebuy.dk

  Svar

Skriv din kommentar