Sommertid er istid

Oprettet d. under INSPIRATION

Sol, sommer og masser af is

Så er det blevet sommer, og det er ikke kun kalenderen, der overbeviser os: Solen skinner, termometeret har bevæget sig over de 20 grader, og selv vandet i børnenes badebassin har fået en behagelig temperatur. Hos NiceBuy.dk betyder det én ting: Is! Og masser af det. Både af den slags i isterningebakker og af den gode hjemmelavede slags med fløde.

 

 

Skrevet af Signe, NiceBuy.dk

 

Hjemmelavet is er bare det bedste, og med en sommer foran os, der måske skal holdes hjemme i haven eller i sommerhuset, så er det oplagt at bruge lidt ekstra tid på at lave den helt rigtige slags. Mon ikke også det vil vække begejstring i familien, hvis man kan finde hjemmelavede fløde- og sodavandsis i fryseren? Og det er heldigvis meget nemmere at lave sine egne ispinde, end man umiddelbart skulle tro. Du skal bare lave din yndlingsopskrift og fylde isen på ispindeforme. Når isene er frosne, kan du evt. dyppe dem i smeltet chokolade, inden du pakker dem i fine cellofanposer, så du altid er klar til at overraske familien og vennerne med hjemmelavede ispinde. Når de er hjemmelavede, er de også helt uden e-numre og det, man ikke ved hvad er, så du kan også med god samvittighed give efter, når børnene efterspørger en is mere – eller du selv får lyst.

 

Se ispindeforme her

 

Hjemmelavet vaffelis

Er du typen, der foretrækker din is i en vaffel og ikke på en pind, så skulle du prøve at lave dine egne vafler. Det lyder måske lidt svært, men med det rette udstyr, er det faktisk let, og du vil ikke fortryde det, når du tager en bid af en hjemmelavet sprød vaffel. Lav vaffeldejen efter opskriften, og fordel det på de små runde silikoneforme. Vaffeldejen bages i ovnen, og når de er færdige, tages de ud og rulles ind i vaffelformen med det medfølgende udstyr. Når vaflerne er formet, sættes de i vaffelstativet, der følger med. Er du vaffel-entusiast, har du måske lyst til at dyppe dem i chokolade og krymmel og servere dem med hjemmelavet is som en festlig dessert. Det vil med sikkerhed skabe begejstring hos både store og små. Du kan også lade børnene stå i isboden og spørge gæsterne, hvor mange kugler, de vil have i deres is. Kuglerne laves med en isske, og isen pyntes med guf og flødeboller. Der er ikke mange chokoladekager, der kan toppe en sådan dessert efter en god grillmiddag!

 

Se sæt til isvafler og isbåde her

 

Isterninger med og uden is

Hos NiceBuy.dk går vi ikke en sommer igennem uden at bruge massevis af isterninger. De bruges i et koldt glas vand, der skal slukke tørsten; de bruges til de gode cocktails, der hører sommeren til; og de bruges til den uundværlige iskaffe, der nydes med veninden på terrassen eller til en god bog. Iskaffen laver vi på flere måder: Nogle gange bliver den lavet med et espressoshot i et glas, som fyldes med isterninger og mælk. Andre gange har vi lavet isterninger af kaffe, som vi fylder i et glas og topper med mælk. Iskaffen smager sødt, hvis man bruger sødmælk, men hvis man kun har skummet- eller letmælk i køleskabet, kan det smage godt at søde kaffen med lidt sirup. Det er jo kun sommer én gang om året!

 

Se isterningebakker her


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar