Ginglas, Vinglas og Champagneglas - De bedste glas til sommeren

Oprettet d. under INSPIRATION

De bedste glas til sommeren

Hos NiceBuy.dk elsker vi glas og det, man kan hælde i dem! En gin og tonic serveret i et flot ballonglas, når vennerne tilfældigt kigger forbi, og det udvikler sig til en fest; et køligt glas rosévin på terrassen i et højt vinglas, mens du nyder stilheden og en god bog; eller et glas champagne serveret i et champagneglas, fordi det smager fantastisk! Men hvilket glas skal du vælge til din gin og tonic? Hvilket glas til rosévin? Og hvilket glas er bedst til champagne? 

Skrevet af Signe, NiceBuy.dk

 

De bedste glas til gin og tonic

Jeg elsker at servere en gin og tonic i et rigtig gin og tonic glas. Jeg serverer den i et stort ballonglas fra Luigi Bormioli, som jeg fylder med store isterninger og herefter gin og tonic, som jeg blander forsigtigt med en gintonic ske. Man kan også bruge en almindelig ske, men det er vigtigt, at det blandes forsigtigt, så kulsyren fra din tonic ikke bruser af. Jeg pynter gerne med en limeskive eller et par enebær alt efter hvilken gin, jeg serverer, og det skaber altid begejstring. Det er sket mere end en gang, at nogle venner har kigget forbi til en gin og tonic på terrassen og blevet hængende, så hvis du har andre planer for aftenen, ville jeg servere noget andet!

 

Se glas til drinks her

 

Glas til rosévin

Når sommeren nærmer sig og solen skinner, så fylder jeg mit køleskab med rosévin, så jeg altid har en flaske på køl, hvis familien kigger forbi, eller hvis jeg får lyst til at læse en bog i solen og nyde et glas iskold rosévin. I modsætning til mine gin og tonics, så varierer jeg valg af vinglas til rosevinen. Hvis jeg har købt en virkelig god flaske, så skal rosevinen også serveres i de helt rigtige glas. Her vælger jeg høje hvidvinsglas, hvis det er til hele familien, og hvis det kun er til mig selv, så har jeg mit personlige glas fra Ritzenhoff, som laver fantastiske glas med flotte mønstre. Er stemningen mere til sommerhus eller picnic, så serverer jeg altid min rosévin i de mere rustikke glas fra franske La Rochère, der klæder ethvert sommerdækket bord.

 

Se flere vinglas her

 

Hvilke glas er bedst til champagne?

Jeg elsker champagne, og jeg synes, vi drikker det alt for sjældent. Winston Churchill kunne ikke leve uden champagne, og efter sigende drak han to flasker om dagen. Det er nok alligevel i overkanten, men jeg synes, at champagne fortjener at blive drukket oftere end bare til Nytårsaften og ved en sjælden fejring. Og når det kommer til champagneglas, så går jeg ikke på kompromis. Jeg har i mangel af bedre drukket champagne af et tandkrus en nytårsaften i udlandet, men det er bestemt ikke med min gode vilje. Champagne smager helt klart bedst, når den nydes i et champagneglas. Min kollektion af champagneglas er dog ved at udvikle sig, for når jeg inviterer veninderne til brunch og bobler, så har de forskellige præferencer for glas. Jeg foretrækker selv fx Ritzenhoff Aspergo Champagneglas eller Luigi Bormioli Talismano champagneglas, men nogle af mine veninder foretrækker champagneskåle, og det får de selvfølgelig! Lad os fejre sommeren med et glas champagne. Jeg tror, jeg lægger en flaske på køl med det samme!

 

Se champagneglas her


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar