5 TIPS TIL EN VELLYKKET PICNIC

Oprettet d. under GUIDES

5 TIPS TIL EN VELLYKKET PICNIC

Det gode vejr synes at fortsætte i hvert fald lidt endnu, så hvorfor ikke pakke madkurven og tage på en picnic i det danske sommerland? Her er 5 tips til en vellykket picnic, uanset om den er i skoven, på stranden, i parken eller måske bare i haven.

Skrevet af Signe, NiceBuy.dk


 

TIP 1: Server maden i flotte skåle

Hjemme ved mig er vi ikke helt enige om behovet for det rige udvalg af skåle, som fylder i køkkenskabene, men jeg synes, at mad smager bedst, når det er flot præsenteret. Selvom man skal på skovtur, og maden skal transporteres i noget, der ikke kan gå i stykker, så må det gerne serveres i en dekorativ skål. Jeg er stor fan af Mepal Cirqula multi-skålene med låg, som fås i mange flotte nordiske farver, og som også kan kommes i fryseren, mikroovnen og opvaskemaskinen. Skålene er i hård plast og låget slutter tæt, så man ikke behøver at bekymre sig om, hvorvidt pastasalaten forbliver i skålen under transporten. De er en fast bestanddel i min picnickurv. 

 

Se Mepal Cirqula mulit-skåle her

 

TIP 2: Server drikkevarerne kolde

Både sodavand, øl og hvidvin smager bedst, når det serveres koldt, og det kan være en udfordring, når man tager på tur. En stor køletaske eller køleboks fyldt med fryseelementer er altid en god løsning, men hvis du ikke har investeret i en køletaske, så kan du i stedet bruge vinkølere. Jeg bruger enten Le Creuset Vinkøler eller Eva Solos StayCool vinkøler. De skal bare i fryseren inden brug, og Eva Solos StayCool har elastikker i siden, der gør, at den også nemt kan bruges om vand- eller sodavandsflasken. Har jeg øl med, kommer jeg bare en vinkøler rundt om et par stykker. Med et koldt glas vin i glasset accepterer alle, at engangsgrillen er lidt langsom om at tænde!

 

Se vin- og flaskekølere her

 

TIP 3: Sid tørt

Når nu maden er pakken pænt ind og drikkevarerne er kolde, så er det lidt kedeligt, hvis man sidder og bliver våd og kold bagpå, fordi grænset ikke er helt tørt, eller jorden ikke er blevet varm. Sørg for at have et tæppe med isolering under eller et sideunderlag til alle. Et siddeunderlag er desuden godt at have med på gåturene både sommer og vinter, når man trænger til et lille hvil. Jeg har desuden altid et par ekstra viskestykker med i kurven, da de kan både bruges som dug, til at skabe skygge for maden og til at pakke servicen ind. 

 

Se siddeunderlag og viskestykker her


 

TIP 4: Medbring de rigtige glas og tallerkner

Jeg tager ikke mit bedste porcelænsservice med, når jeg pakker picnickurven. For det første er det mere omstændigt at pakke ned, og desuden vejer det alt for meget, hvis man skal bære kurven et stykke. Jeg pakker derfor mine melamin tallerkner og gerne i dejlige sommerfarver. Hvad angår glas, så er vinglas på stilk ikke det mest praktiske på en ujævn skovbund eller græsplæne, men samtidig værger jeg mig lidt ved plastikglas. Jeg har forsøgt mig med det, men vinen smager altså bedre i et rigtigt glas. Jeg har fundet frem til et kompromis, som ind til videre er gået godt, men som indrømmet kan gøres mere praktisk: Vandglas. Jeg har købt nogle vandglas, der har formen som et vinglas, men uden stilken. Fx er Ritzenhoff Aspergo Vandglas eller Le Creuset Vandglas blandt mine favoritter. Ritzenhoff laver også nogle glas til både vin og vand uden stilk, som er virkelig flotte og elegante og alene navnet er overbeviser: Ritzenhoff Aqua e Vino.


 

Se vandglas her


 

TIP 5: Husk alle småtingene

Det er altid småtingene, man glemmer på en skovtur, så det sidste tip er en huskeliste: 

 

  • Oplukker til vinen (Det er så surt, når man kommer af sted med en vin, man troede havde skruelåg…)
  • Salatbestik (fx i træ eller plastik)
  • Lighter til engangsgrillen, hvis den har brug for sådan en. 
  • Servietter
  • Salt og peber
  • Brødkniv
  • Skraldeposer til affald og beskidt service

 

God tur!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar