Tips til den nemme børnefødselsdag

Oprettet d. under GUIDES

Tips til den nemme børnefødselsdag

- Tema og mad

Ferien er for de fleste af os ved at være forbi, og børnene er tilbage i skole eller institutioner. Det indebærer sandsynligvis en børnefødselsdag eller to, og jeg giver dig her mine erfaringer med tema og mad til den nemme børnefødselsdag. 

Skrevet af Signe, NiceBuy.dk

\"\"

 

Jeg har et ambivalent forhold til børnefødselsdage. På den ene side elsker jeg at planlægge, indkøbe og forberede fødselsdagene. Hvilket tema skal det være i år, og hvad skal jeg lave af mad og aktiviteter? Og selvfølgelig hvordan jeg kan gøre det hele på en nem måde! På den anden side må jeg skammeligt indrømme, at jeg også har udtalt mindre pæne gloser, når jeg lettere panisk opdager, at den aktivitet, der gerne skulle vare en halv time, er færdig efter 5 minutter! Når det kommer til børnefødselsdage læner jeg mig uden tvivl op ad Søren Kierkegaards udtalelse om, at forventningens glæde er den største. Han skulle eftersigende en gang have inviteret sin forlovede, Regine Olsen, i Det Kongelige Teater, hvilket hun havde glædet sig til. Da de havde lyttet til ouverturen, vendte Søren Kierkegaard sig mod hende og sagde: ”Nu går vi. Du har haft det bedste, forventningens glæde!” Tænk hvis man kunne sige til det børnene en halv time efter, de var ankommet? Men så igen, når de alle er gået, og børnene har haft det sjovt, og junior sidder træt og glad i sofaen, så er det selvfølgelig det hele værd! Her er nogle tips til den nemme børnefødselsdag, som jeg altid læner mig op ad.

 

Temaet til børnefødselsdagen

Jo større, børnene er blevet, jo sjovere er det for dem at være med til at bestemme temaerne, figurerne på kagerne, maden og fødselsdagslysene. Vi har igennem årene bl..a haft fodboldtema, Frosttema, Mickey Mouse tema, prinsessetema, biltema, pirattema og været under havet, og ved næste fødselsdag er der blevet ønsket Paw Patrol. Når jeg vælger tema, så sørger jeg for at gøre det nemt for mig selv. Jeg kigger selvfølgelig på, hvad børnene er optaget af, men når de er med til at vælge, så vælger de blandt kagefigurer her på NiceBuy.dk. (Der er ingen grund til at lade dem vælge et tema, som kun kan lade sig gøre med alt for meget arbejde). Kan jeg finde dug og servietter i samme tema, gør jeg det, men ellers bruger jeg en hvid papirdug, som jeg lader indgå i en aktivitet, hvor de skal tegne på dugen. Vi laver altid bordkort til børnene, og de synes som regel, det er sjovt at gå rundt og finde deres eget navn. Jeg plejer at lave et selv på computeren, hvor temaet indgår. Det er ikke noget særligt, med det ser festligt ud. Mere gør jeg ikke ved bordet, ud over nogle flag, selvfølgelig. Jeg har investeret i en håndfuld små flag fra Zone, da papirflagene sjældent bliver stående på bordet. De pynter både til børnefødselsdagen, og når familien kommer til fødselsdag og kan bruges år efter år. 

 

Se kagefigurer

 

Nem mad til børnefødselsdagen

Jeg har altid forberedt al maden, inden gæsterne kommer, for der er ingen tid til at stå i køkkenet. Jeg laver noget, der er nemt: Små pølsebrød, pizzasnegle, små frikadeller, kyllingespyd, minipizzaer eller sjove små brød. Det er min erfaring, at de små gæster spiser mere, hvis pølsebrødene er formet som små pirater, eller pizzaerne har Mickey Mouse ører. Jeg har også lavet hjertepizzaer, hvor jeg bare bruger udstikkere, når jeg har rullet dejen ud. Jeg laver også ofte lidt frugt og grønt, som jeg serverer på en sjov måde: Fx har jeg skåret vandmeloner ud som sørøverskib og Micky Mouse og fyldt dem med agurk- og frugtstykker. Jeg slutter altid med en kage, der passer i temaet, med glasur og slik og lys i. Traditionen med at puste lys ud er noget, som er svært at komme udenom hjemme hos os. Jeg laver en helt almindelig og meget nem chokoladekage, som jeg hælder i en sjov bageform. Vi har haft piratskibe, fodboldbaner, sommerfugle og flyvemaskiner. Når de først er bagt er de nemme at dekorere og putte lys på. 

 

Se bageforme

 

God fornøjelse med fødselsdagene! Og heldigvis synes der at være lidt mindre afstand mellem forventningens glæde og glæden ved selve oplevelsen for de små fødselarer. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar