Kontakt os

 

Spar 5% på dit køb

✓ Gratis fragt ved køb over 500 KR - ✓ Prisgaranti på alle varer
 

Tips & Tricks Til Dit Vasketøj

Oprettet d.

Tips & Tricks Til Dit Vasketøj

Vasketøjskurv, tørrestativ og alt det andet

Har du brug for et mirakel i dit vaskerum?

Synes du, at et bjerg af vasketøj føles helt overskueligt?

Nicebuy.dk har alt, hvad du har brug for, at opgaven bliver nemmere at klare.

Og her i bloggen har vi samlet nogle gode tip og tricks til din vasketøjshåndtering.

Rådene er udarbejdet i samarbejde med Brabantia.

 

Nedbring mængden af tøjvask og slid mindre på tøjet

Benyt en deodorant og/ eller perfume, inden du tager dit tøj på.

Når du så kommer hjem fra arbejde, så tag dit arbejdstøj af og hæng det på en bøjle til luftning uden for. På denne måde kan du benytte dit tøj flere gange, inden du behøver at vaske det

Zip it

Husk at benytte dig af vaskeposer og forebyg skader og slidtage på dine dyre BH'er og andre sarte stykker vasketøj. OG undgå at en løs bøjle ødelægger hele vaskemaskine.

De smarte vaskeposer fra Brabantia kan også bruges til at holde dine strømper samlet når de bliver vasket. 

Køb vasketøjskurve i forskellige farver

Træt af at sortere det samme vasketøj om og om igen, mens du leder efter de rigtig farver  til den aktuelle vask?

Ved at have vasketøjskurve i flere forskellige farver, kan du ordne sorteringen af vasketøjet allerede, når du lægger dit tøj i vasketøjskurven. På den måde sparer du tid, og du kan altid se, om du har nok til en hel maskine. 

Hos Nicebuy.dk har vi et stort udvalg af vasketøjskurve i forskellige former, farver, materialer og i forskellige prisklasser. Vi har vasketøjskurve som kan hænge i fx skabet som en bøjle, vasketøjskurve som kan stables og mange flere. Se det store udvalg på NiceBuy.Dk

Bevar dit hvide tøj hvidt

Hvis du ønsker at bevare dit hvide tøj hvidt, så kan du med fordel lægge dit tøj i blød i et par timer sammen med en opvaskemaskine tabs.

Rødvin og tomatsuppe kan fjernes med danskvand og en ren klud.

Blækpletter fra kuglepende kan fjernes med en svamp og mælk. Gnid forsigtigt indtil pletten er væk

Hav nogle tøjklemmer til at ligge parat ved din vasketøjskurv eller i det vaskerum. På den måde kan du sætte en klemme i tøjet som markering af, at din kjole eller bluse skal have ekstra opmærksomhed eller vaskes på en speciel måde. De fleste har nok prøvet at få deres flotte nye uldbluse ødelagt pga. forkert vaskeprogram. 

Knap op

Hvis du vasker skjorter, og derefter skal tørre dem, så vil du spare tid på strygningen hvis du hænger de våde skjorter på bøjle. Husk også at knappe den øverst knap, på den måde vil flipperne være nemmere at styge.

Husk også, at træbøjler ofte vil afgive lidt farve til dit tøj, hvis du bruger dem til at tørre tøj på.

Strækøvelser

Er dit tøj krympet, fordi det er blevet vasket forkert?

Inden du smider dit tøj ud, så prøv lige dette råd; læg dit tøj i blød i 15 minutter sammen med hårbalsam. Derefter skal tøjet tørres på et håndklæde, mens du forsigtigt trækker det. Skaden er sket, nu er det bare om det tøj kan reddes. Rådet virker desværre ikke på uldtøj. Husk rådet kan kun bruges hvis tøjet er krympet i vaskemaskinen, ikke hvis det er krympet i tøjskabet.

Stryg på solenergi

Har dit tøj en fold, og kan dit tøj ikke stryges, eller vil du spare tid? 

Spray folden med en blomsterforstøver og hæng dit tøj på en bøjle en times tid ude i solen. Så vil du opleve, at folden forsvinder helt uden at bruge strygejern. Samme råd kan bruges, hvis du er på forretningsrejse, og din skjorte har fået en fold af at ligge i kufferten. Tag et varmt bad, og lad dampen fra badeværelset ordne folden.

Processen kan hjælpes på vej ved at sprøjte lidt vand på skjorten, og ved at lade den hænge i brusekabinen, når du er færdig med badet.

Udnyt pladsen

Det mest optimale er selvfølgelig, at du har mulighed for at tørre tøj under alle slags vejforhold. Det vil sige, at man dels har et tørrestativ i solsiden, og helst hvor der er lidt vind, men også et tørrestativ eller en tørresnor under et halvtag, således at man kan være sikker på, at tøjet tørrer - også selvom der skulle kommer en lille byge.

Vi er selvfølgelig godt klar over, at ikke alle har hus og have og dermed mulighed for at sætte flere tørrestativer op. Rigtige mange dansker bor i lejeligheder, og der kan det nogle gange være en udfordring at få tørret tøj, da det påvirker indeklimaet og fylder.

Her kan en lille tørresnor, et tørrestativ til dør og altan eller et Brabantias træk-ud tørresnor være løsningen. Alle løsninger er smarte, billige og tager ikke meget plads i en forvejen lille lejlighed. For at undgå fugtproblemer bør man sætte tørresnoren op på badeværelset.

Spar penge

Fordelene ved at tørre dit tøj udendørs på et tørrestativ er mange, du udgår bl.a. et dårligt indeklima og fugtproblemer. Miljøet er også en stor vinder, da en tørretumble er en af hjemmets stor energisluger. Ved at begrænse brugen af tørretumbler, bruger du mindre strøm og sparer milijøet for co2. - og du sparer penge på strømregningen. De mindst energivenlige tørrestumbler bruger strøm for ca. for 5 kr., hver gang de bliver brugt.

Nicebuy's store udvalg af tørrestativer finder du her.

Klem mig ikke

Når du hænger dit tøj på tørrestativet, så hæng dit tøj i den stærkeste del af stoffet, bukselinning eller i den indvendige søm. På den måde slipper du for at få grimme mærker fra tøjklemmerne, og for derefter at skulle bruge tid på at styge mærkerne væk.

Når du hænger håndklæder og viskestykker på på tørrestativet, så hæng det op med havdelen af hver side af tørresnoren. Så vil de være nemmere at folde bagefter, da du kan bruge folden fra tørresnoren.

 

Stryg nemt og hurtigt

Start med de stykker tø,j der ikke må få så høj varme, på den måde slipper du for at vente på, at strygejernet varmer op.

Hvis du skal stryge silke og tøj med tryk på, kan det anbefales at bruge et strygestykke. På denne måde undgår du, at dit stof bliver blank, eller at trykket går i stykker.

Hvis du har travlt og gerne vil hurtigt videre, så har Brabantia udviklet en lille smart gadget, som gør, at du hurtigt kan stille dit strygejern i skabet, uden at du behøver at bekymre dig om, at strygejernet er varmt. Den cool gadget er et overtræk til dit stygejern, og du kan se det her.

Et trefoldigt hurra

Brabantias foldebræt burde få et trefoldigt hurra. Med 3 fold får du nemt og hurtigt dine bluser, t-shirts og skjorter til at se lige så knivskarpe ud, som den dag da du købte dit tøj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicebuy og Brabantia fralægge sig ethvert ansvar i forhold til rådene.

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar